Máme skvělý tip pro celiaky. Pečení s mandlovou moukou.



Traduje se, že hrst mandlí denně nám dodá minerály a potřebnou denní dávku zdravých mono nenasycených tuků, které jsou obsaženy v těchto plodech až ze sedmdesáti procent. Kromě toho obsahují potřebnou vlákninu, která ulevuje našemu zažívacímu traktu, vápník, vitamín E, draslík, zinek a na dvacet různých flavonoidů, které přispívají k regeneraci a zpevňování našich cév. Jsou zdravým mlsáním. Nahraďte jimi přesolené smažené brambůrky, obejděte se bez nezdravých zlozvyků, které bezmyšlenkovitě pojídáme při sledování televizních pořadů. Kdežto když sezobete hrstku mandlí, dostanete do svého těla jen samé zdravé věci.

hrstka mandlí

Doporučení: Mandle namočte přes noc. Změknou, zvláční a uvolní se v nich inhibitor enzymu ve slupce, který má za úkol je chránit. Jakmile je ale namočíte, enzym se uvolní a plody jsou tak lépe stravitelnější pro naše tělo a ono je využije beze zbytku využije.

makronky z mandlí

Ideální jsou přírodní nepražené a nesolené a z této suroviny se vyrábí bezlepková mandlová mouka https://www.nakliceno.cz/mandlova-mouka/, která má široké použití. A to nejen při pečení koláčů, buchet, dortů a různých mňamózních zákusků, jakými jsou marcipán anebo křehké makronky. Také z ní můžete připravit mixováním přirozeně sladké a lahodné mandlové mléko. Toho rádi využijí příznivci rostlinných mlék anebo ti, kteří trpí alergií na kravské mléko a nesnášejí laktózu. Delším mixováním z mandlové mouky vlastními silami vyrobíte máslo anebo výtečnou mandlovou pastu, kterou můžete přisladit medem a zdravé mlsání je na světě. Uchovávejte ji v lednici v uzavřené dóze a když se vám zachce něčeho sladkého, sáhněte po této pochutině plné zdravých prospěšných látek a minerálů.

Mandlovou mouku můžete kombinovat i s jinými moukami anebo ji použít při pečení sólo, a pokud dodržíte i další ingredience, které neobsahují lepek, máte pro rodinu a své bližní skvělý bezlepkový zákusek.